Duurzame energie

 


warmtepompen

Een warmtepomp maakt gebruik van hernieuwbare energie uit de omgeving. De zonnewarmte die in de grond, het grondwater en de lucht opgeslagen zit, wordt d.m.v. kleine hoeveelheden elektrische energie in aangename warmte omgezet.

Er bestaan 3 verschillende soorten systemen : 

System • Tekst en afbeelding
System • Tekst en afbeelding

GROND / WATER

De grond/water-warmtepompen halen de nodige warmte uit de in de grond opgeslagen energie (zonne-instraling) via een gesloten leidingsysteem.


lucht / water

De lucht/water-warmtepompen gebruiken de omgevingslucht als energiebron en zijn daarbij heel efficiënt en krachtig.


System + afbeelding en tekst
System • Tekst en afbeelding

water / water

De water/water-warmtepompen putten energie uit het grondwater dat een bijna constante temperatuur heeft en ook in de winter temperaturen van +8° tot +12°C levert. Hiervoor is een dieptepomp nodig met grondwater, in voldoende hoeveelheid en kwaliteit.

System + afbeelding en tekst

WARMTEPOMPBOILERS

Wie zijn sanitair warm water wil opwarmen met hernieuwbare energie, kan kiezen voor een sanitaire warmtepomp. Dit toestel maakt gebruik van de binnen- of buitenlucht om een sanitaire boiler op te warmen.

System • Tekst en afbeelding

zonneboiler

Zonne-energie is gratis en makkelijk toegankelijk. Wij bieden u complete verwarmingssystemen, van condensatieketel, over zonnecollectoren, tot zonneboilers en bijhorende regelingen. 

Het hele jaar door voordelig warm water.

Met de zonnesystemen kunt u aan een groot deel van de energiebehoefte voldoen die vereist is voor de productie van sanitair warm water en ter ondersteuning van uw verwarmingssysteem


System + afbeelding en tekst
System + afbeelding en tekst

BRANDSTOFCELLEN 

De brandstofcel van Viessmann is de ideale energiecentrale voor de hedendaagse een- en tweegezinswoning. Dit systeem combineert warmte- en elektriciteitsproductie op de allerkleinste oppervlakte. In vergelijking met bestaande oplossingen met warmtekrachtkoppeling (WKK) kan de Vitovalor PT2 een duidelijk hoger elektrisch rendement voorleggen. Daardoor is de warmtekoppeling beperkter en is het brandstofcel-verwarmingstoestel bijzonder goed geschikt voor gebruik in zowel nieuwbouwprojecten als renovatie.

System + afbeelding en tekst
System + afbeelding en tekst