RADIATOREN /  CONVECTOREN

 


Wij zorgen voor het ontwerp en de berekeningen van uw installatie tot en met de aankoop en de plaatsing van een energiezuinig verwarmingssysteem.

Bij het vervangen van een C.V. ketel komen we steeds ter plaatse om samen met U de mogelijkheden te bespreken, zo kunnen we de juiste keuze maken.

Uiteraard kan U ook steeds op ons rekenen voor de naservice van uw installatie (onderhoud en herstellingen)

RADIATOREN / CONVECTOREN

De traditionele radiatoren zijn de laatste jaren erg geëvolueerd.

Bij de start van de condensatieketels en betere isolatie in de woningen is de vraag gekomen om ook radiatoren te hebben die op lagere temperaturen ook hun vermogen afgaven. Dit om een beterrendement te hebben van de CV ketel. 

System + afbeelding en tekst
System + afbeelding en tekst
System + afbeelding en tekst

Elektrische radiatoren

Ook de elektrische radiatoren hebben hun eigen plaats gevonden in de nieuwe woningen.

Warmtepomp radiatoren /  CONVECTOREN

Bij de opkomst van de warmtepompen moesten de water temperaturen nog  lager worden,  tussen 25° en 40° om een goed rendement te hebben op de warmtepomp. Hiervoor zijn de hybride radiatoren en convectoren op de markt gekomen. Bij deze zijn dan kleine ventilatoren ingebouwd. Er is dan ook de mogelijkheid om in combinatie met een warmtepomp een lichte koeling te doen met deze .


System • Tekst en afbeelding
System • Tekst en afbeelding
System • Tekst en afbeelding


RADIATOREN / VLOERVERWARMING

Vloerverwarming is een uiterst zuinig alternatief voor radiatoren en convectoren.


Vloerverwarming werkt op lage temperatuur en de warmteafgifte is verdeeld over het ganse vloeroppervlak. Hierdoor wordt een zeer gunstig temperatuursprofiel bekomen, dat nauw aansluit bij de ideale temperatuursverdeling. 

Het gevolg van dit gunstig temperatuursprofiel is dat de ruimtetemperatuur met 2°C mag verlaagd worden zonder een verlies aan warmtecomfort.  Dit resulteert in een besparing van ongeveer 12% op uw energiefactuur.

In combinatie met een warmtepomp is het ook mogelijk om zowel te verwarmen als te koelen via de vloerverwarming.

Trackersysteem

Het tackersysteem is zeer gemakkelijk te installeren en wordt vaak toegepast in combinatie met isolatieplaten of gespoten isolatie.  De vloerverwarmingsbuis wordt op de isolatie vastgehecht met behulp van een tackerapparaat  en tackerclips.  Naast traditionele warmtebronnen zijn ook duurzameenergie - bronnenuitstekend te combineren met dit vloerverwarmingssysteem.

Toepassing : Nieuwbouw

Woning- en appartementsgebouw

System + afbeelding en tekst

NETSYSTEEM

Het gecoat netsysteem wordt zowel gebruikt in woningen als in openbare en commerciële gebouwen.  Omdat dit systeem een hogere belasting toelaat, leent het zich ook prima tot industriële projecten.  Mooi meegenomen : het gecoat netsysteem vangt gemakkelijk oneffenheden in de ondergrond op.

Toepassing : Woningbouw

Industrie en commerciële sector (winkels, bedrijfsruimtes, zorginstellingen)  


System + afbeelding en tekst
System + afbeelding en tekst

Droogsysteem

Het droogsysteem heeft slechts een zeer lage opbouwhoogte nodig.  Het is dan ook prima geschikt voor bestaande woningen, renovatieprojecten en nieuwbouwwoningen met een houtskelet en houten vloeren.  Bij dit systeem wordt de vloerverwarmingsbuis niet in de cementdekvloer gelegd, maar in een isolatieplaat geplaatst.  Bij een lagere belasting kan de gekozen vloerafwerking gemakkelijk rechtstreeks op de Vasco plaat worden gelegd.  Bijgevolg is de reactietijd van dit systeem bijzonder snel.  Het is dus in geen tijd lekker warm in de woning.

FREESSYSTEEM

Het freessysteem is dé oplossing om vloerverwarming te voorzien in ruimtes die initieel niet voorzien waren voor de vloerverwarming.  Dit systeem is perfect geschikt voor renovatieprojecten, maar ook voor nieuwbouwwoningen met casco oplevering.  Tot op de laatste moment, net voor de vloerafwerking kan er alsnog gekozen worden voor vloerverwarming.  Sleuven worden in de cement- of anhydriet dekvloeren gefreesd.  Het frezen gebeurt stofvrij dankzij het gebruik van een speciale stofzuiger met HEPA luchtfilter.  In de sleuven worden de VASCO vloerverwarmingsbuizen gelegd.  Zelfs de aansluitingen van de buizen tot op de centrale collector worden voorzien door de gespecialiseerde Vasco freesdienst.  Dit systeem kan rechtstreeks worden betegeld met als gevolge een zeer snelle reactietijd, dus ook ideaal voor slaapkamers met aparte thermostaat regeling.  Door de toepassing van zeer lage watertemperaturen is dit systeem uiterst geschikt voor warmtepomp-toepassingen.

System + afbeelding en tekst
System + afbeelding en tekst

wandverwarming

VASCO  wandverwarming  is perfect geschikt  voor kleinere ruimtes waarvan de vloeroppervlakte te beperkt is voor een optimaal comfort.  U laat dan wandverwarming of een designradiator plaatsen als aanvulling op de vloerverwarming.  VASCO wandverwarming kan prima gecombineerd worden met pleisterwerk. 

System + afbeelding en tekst